Spitalul Orasenesc Valenii de Munte

Spitalul Orasenesc Valenii de Munte

Jan 20,2022

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 SERVICIUL UNIC DE  URGENTA 112

 

Pentru a vizualiza ultimele anunturi, apasa aici... sau in meniul Birou de Presa, Comunicate / Anunturi.    

 

 
 Evenimente

 

Incepand cu data de 14.10.2021 in cadrul Spitalului Orasenesc - Valenii de Munte, functioneaza o structura pentru tratarea pacientiilor cu COVID-19 Pozitivi, cu 12 paturi, aflate in cladirea fostului compartiment de Recuperare, Medicina Fizica si Balneologie.


Pentru relatii pacienti internati in compartimentul COVID-19, sunati zilnic intre orele 11:00 - 15:00 la numarul de telefon 0244/282525 apasati tasta 0 si apoi tasta 4.

 


 

 17.09.2021 

 


 În contextul situației epidemiologice actuale, conducerea Spitalului Orășenesc Vălenii de Munte a luat o serie de măsuri preventive.

 

 14.03.2020 - A fost montat un cort de la ISU (Inspectoratul pentru Situații de Urgență) Prahova, care va servi la trierea tuturor persoanelor care solicită asistență medicală la Spitalul Orășenesc Vălenii de Munte.
Aceasta reprezintă una din măsurile de prevenție luată la nivelul spitalului, asigurăm cetățenii de tot sprijinul și transparenta noastră, și îi rugăm să se informeze doar din surse sigure și să evite panica.

 

 _______________________________________________________

 09.04.2019 - Comunicat:

______________________________________________________

 17.09.2019 - Ziua Mondiala a Sigurantei Pacientului, vorbeste deschis despre siguranta pacientului ! 

Poze din spital cu ocazia evenimentului le puteti vedea aici.

______________________________________________________

 17.02.2017 Inaugurarea constructiei noua de Fizioterapie a Spitalului Orasenesc Valenii de Munte cu vizita Ministrului Sanatatii, Florian Bodog.

Fizio

_____________________________________________________________

 07.04.2015 - Ziua portilor deschise la Spitalul Orasenesc Valenii de Munte.

 


  11.07.2014 - Inaugurarea extinderii Spitalului Orasenesc Valenii de Munte si vizita Ministrului Sanatatii, Nicolae Banicioiu.


 

Vineri, 11 iulie, ministrul Sanatatii Nicolae Banicioiu a inaugurat noua aripa a Spitalului Orasenesc Valenii de Munte, reabilitata si modernizata dupa standardele europene. Singurul lucru de care mai are nevoie unitatea medicala din Valeni este aparatura noua, pentru a carei finantare trebuie sa ajute si ministerul de resort.

 

Ministrul sanatatii a verificat amanuntit Spitalul Orasenesc Valenii de Munte. Dincolo de noul corp de cladire cu toate anexele, inclusiv bucataria si statia de Ambulanta, Nicolae Banicioiu nu a ezitat sa stea de vorba cu pacientii  internati, pentru a afla parerea lor despre serviciile medicale primite.

 

Constructia noului corp de cladire a Spitalului Orasenesc Valenii de Munte a început în urma cu doi ani.

 

„Proiectul acestei extinderi de spital este din 2011, initiat de fostul primar al orasului. Sunt construiti 1.800 de m.p. cu demisol unde se afla farmacia, morga, arhiva si spatiile tehnice. La parter sunt Primirile Urgente, Radiologia, cabinete medicale de ambulatoriu, serviciul de internari si garderoba, iar la etaj, Sala de mese si Sectia de Medicina Interna. Mobilierul, paturile si saltelele constituie o donatie din partea unei fundatii din Danemarca. Valoarea proiectului este de 960.000 de euro, din bugetul local, iar saptamâna viitoare vom face receptia  lucrarilor. Asteptam niste promisiuni de la Minister pentru aparatura, pentru ca anul acesta nu mai avem fonduri pentru astfel de dotari si nu mai tin de noi aspectele aparaturii si medicilor", a declarat primarul Florin Constantin la întâlnirea cu ministrul.

 

„Saloanele pentru pacienti au confort sporit. Avem nevoie de aparatura, avem nevoie de ecograf, de EKG, de monitoare, necesare pentru buna desfasurare a activitatii", a mai precizat managerul unitatii medicale, ing. Nicolae Marian George. În prezent, Camera de Garda este functionala, însa, în lipsa aparaturii, nu poate asigura investigatii mai avansate, pentru acestea pacientii fiind directionati tot catre Spitalul judetean de Urgenta Ploiesti.

 

Daca ministerul va reusi finantarea pentru dotari, atunci Spitalul Judetean va fi degrevat de o parte dintre pacientii trimisi la Ploiesti din Valenii de Munte, iar aparatura va duce la o calitate superioara a serviciilor medicale si completarea serviciilor medicale.

 

„Am venit a treia oara în Prahova, în acest an, pentru ca la genul acesta de actiuni preferam sa ne asociem si sa devenim parteneri. Nu suntem parteneri acolo unde se pierd banii si unde, oricât s-ar investi, nu se vad rezultate. Nu am vazut în multe cazuri în România ca un primar sa continue ce a început fostul primar. Stiu ca nu sunt bani întotdeauna asa cum si-ar dori consiliile locale, dar pentru sanatate trebuie sa fie întotdeauna dramuiti cu prioritate. Stiu ca mai aveti nevoie si de medici si de asistente, vom vedea ce se va putea face si în privinta legislatiei. Evident, încercam si noi, de la Minister, ca legislatia dar si acordarea de fonduri sa se întâmple cât mai repede. Pot sa va asigur ca banii vor fi, pe fiecare an care va trece, mai multi decât în anul precedent. Important este sa luati aparatura de care este nevoie aici si sa nu-i vaduviti pe cei 120.000 de locuitori ai zonei care se adreseaza Spitalului Valenii de Munte. Încercam sa acoperim tot ceea ce este deficitar de când au fost închise spitalele. Mergeti pe acest drum si va vom sustine, dar daca auzim altceva, trimitem imediat controale", a mentionat ministrul Sanatatii.

 

Prezent la întâlnire, presedintele Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, a propus ministrului acoperirea a jumatate din valoare aparaturii de ultima generatie, necesara unitatii medicale, restul urmând a fi asigurat la nivelul judetului, dupa rectificarea de buget din luna iulie.

 

Ministrul Sanatatii a primit, de la primarul orasului Valenii de Munte, o icoana pictata pe lemn, iar din partea medicului Mircea Mihaescu o colectie de CD-uri cu muzica lui Mozart. 

 


                Alte Informatii :

  
         Facebook Spital  

Politica privind
Confidentialitatea Datelor


----------------------------------------------
   

_________________________________

Lista Furnizorilor de Ingrijiri la Domiciliu
_________________________________

Lista Furnizorilor de Asistenta Medicala Primara
_________________________________


 Primaria Valenii de Munte
__________________________

 Casa Nationala de 

 Asigurari de Sanatate

__________________________

 Casa de Asigurari de 

 Sanatate Prahova

__________________________

 Directia de Sanatate 

 Publica Prahova

__________________________

 Colegiul Medicilor din Romania

__________________________

 Scoala Nationala de Sanatate

 Publica si Managenent Sanitar

__________________________

 Ministerul Sanatatii

__________________________

 Centrul National de 

perfectionare in Domeniul  Sanitar

__________________________

 Sistemul de plata pe caz  rezolvat(DRG)

__________________________

 Portal dedicat Managerilor din  Sistemul Medical

__________________________

 Site dedicat informarii medicilor

__________________________

 Ordinul Asistentilor

__________________________

 Catalog Medicamente

 __________________________

 Uniunea Europeana

__________________________

 Parlamentul Romaniei Senat

__________________________

 Parlamentul Romaniei Camera  Deputatilor

__________________________

 Guvernul Romaniei

__________________________

 Presedentia

 

 

Prima Pagina | Prezentare | Organizare | Economic/Tarife/Consu. | Sectii si Compartimente | Ambulatoriu de Specialitate | Camera de Garda | Laboratoare | Pacienti/Vizitatori | Educatie Sanitara si Preventie | Info. de interes public | Regulamente Spital | Protectia Datelor Pers. | Programare Online | Contact
Powered by: